Anlita flyttfirma – FAQ

Idag väljer många att anlita en flyttfirma när det är dags att flytta. Det finns helt enkelt en hel del fördelar med det och för många är det värt kostnaden. Men vad bör man veta om att anlita en flyttfirma? Nedan kan du hitta vanliga frågor och svar om att flytta med hjälp flytthjälp göteborg.

Vad kan en flyttfirma hjälpa till med?
De flesta flyttfirmor erbjuder flera tjänster. Exempelvis kan du få hjälp med att packa ner dina saker på ett säkert och organiserat sätt. Flyttfirman kan även demontera stora möbler om det skulle behövas och sedan montera dem på nytt i den nya bostaden. Personalen har särskild kompetens inom området och kan därför göra det enklare för dig.

Självklart kan en flyttfirma även ansvara för att flytta ditt stora piano, soffor och andra större möbler som du har. De är experter på att bära tungt, även upp- och nerför trappor. Därför slipper du själv bördan och risken att skada dig.

Kan en flyttfirma erbjuda flyttstäd?
Numer finns det många flyttfirmor som erbjuder flyttstäd. Den stora fördelen med det är att du inte behöver leta upp två företag när du ska flytta. En del firmor kan dessutom erbjuda en rabatt när du köper fler tjänster, så det finns möjlighet att vinna en slant när samma företag utför både flytthjälpen och städningen.

Vad kostar det att anlita en flyttfirma?
Ett vanligt missförstånd är att flyttfirmor kan vara dyra att anlita. Visst kan det stämma i vissa fall, eftersom priserna kan variera starkt beroende på bland annat vilken ort du bor på och hur långt bort du ska flytta. Den goda nyheten är dock att du kan använda RUT-avdraget när du anlitar en flyttfirma. Med hjälp av det kan kostnaden bli betydligt lägre. RUT-avdraget medför en reducering på arbetskostnaden och kan uppgå till hela 50 % av den. Därför kostar det betydligt mindre att anlita en flyttfirma än man ibland kan tro.

Kan man betala via faktura?
En seriös flyttfirma erbjuder möjligheten att handla via faktura. Om du kommer i kontakt med en flyttfirma som enbart vill ha betalning kontant är det ett tecken på att allt kanske inte står rätt till med företaget. Välj istället en annan firma som ger dig möjlighet att betala via faktura.

Hur väljer man rätt flyttfirma?
För att hitta rätt firma är det viktigt att jämföra flera företag. Välj inte första bästa, utan gå in på flera sajter och läs lite mer om de olika flyttfirmorna. Läs gärna kundrecensioner, exempelvis Google reviews. Kolla även upp att firman har F-skattsedel och en giltig ansvarsförsäkring. En sådan är av stor betydelse om någon av dina saker skulle skadas under flytten.